Logo Het Goeie LevenHet Goeie Leven | Camping met bistro, in de natuur

Activiteiten bij Het Goeie Leven

?>
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Handboog schieten

  Lijkt het je leuk om onder begeleiding van een echte schutter het handboog schieten uit te proberen dan is dit echt iets voor jou. In samenwerking met de Rozenjagers uit Eerde hebben we op het terrein van Het Goeie Leven mooie schutters doelen staan. Hierop mag onder begeleiding geschoten worden, wij zorgen voor alle benodigde materialen...super leuk toch!

 • Vissen op je eigen vlonder

  Aan de overkant van de toegangsweg van Het Goeie Leven ligt de prachtig grote natuurlijke visvijver van de familie Gloudemans. De 10 speciaal aangelegde visstekken zorgen ervoor dat je heerlijk in alle rust een dagje kunt vissen. Wij adviseren je vooraf je eigen stekkie te reserveren.

  De verscheidenheid aan grote en kleine vissen in de natuurvijver is uniek en daardoor zeer geschikt voor hobby vissers. Uit respect voor de natuur mag er uitsluitend gevist worden met stokhengel en moet de vis teruggezet worden. Voor meer informatie lees ons visreglement.

 • Schat zoeken met metaaldetectoren

  Vroeger werden kostbare en bijzondere spullentjes zoals munten, vaak onder de grond gestopt om beschermd te worden tegen oorlog of rovers. Onder leiding van Mark en Jelt gaan we met behulp van metaaldetectoren op zoek naar deze verborgen schatten. Een leuke, leerzame en spannende activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar.

 • Wandeling met de schaapsherder en zijn kudde.

  Hoe bijzonder is het om midden tussen de schapen door het Wijbosch Broek te lopen? Regelmatig maken we samen met de herder en zijn border collie een mooie wandeltocht. Tijdens deze wandeling krijg je uitleg over het werk van de herder en zijn hond en zie je hoe het schapendrijven in zijn werk gaat. Leuk voor jong en oud!

 • Fiets Tandem en Step verhuur

  Zowel voor kampeerders als passanten is het mogelijk om bij ons fietsen, tandems of tour-steppen te huren. Voor prijzen en beschikbaarheid graag even contact met ons opnemen.

 • Rondje kaas maken

  Gedurende het hele jaar is het zowel voor kampeerders als voor passanten mogelijk om in onze eigen kaaskeuken onder begeleiding van `oma Rietje` kaas te maken. Tijdens deze workshop van één dagdeel zie je hoe je van melk kaas maakt. Deze leuke en leerzame activiteit is geschikt voor jong en oud en natuurlijk mag er ook geproefd worden. Voor prijzen en beschikbaarheid graag even contact met ons opnemen.

 • Excursies naar de imker

  Grenzend aan Het Goeie Leven heeft de familie Kusters hun imkerij. Het bijenhouden is voor hen een liefhebberij waar ze graag op enthousiaste wijze over vertellen. Door de beschermende kleding die tijdens de excursie ter beschikking wordt gesteld is het mogelijk het werk van de imker van heel dicht bij te ervaren. Voor prijzen en beschikbaarheid graag even contact met ons opnemen.

Wil je meer informatie over bovenstaande activiteiten of wil je je inschrijven neem dan even contact op via info@hetgoeieleven of kom even langs bij de receptie.

Omgeving

Eerde is een mooi Brabants kerkdorp dat centraal ligt tussen de driehoek van Veghel Schijndel en st.Oedenrode. Grenzend aan de dorpsrand van Eerde ligt recreatiegebied Vlagheide. Vlagheide is de poort naar het Nationaal landschap Het Groene Woud en ligt op slechts acht km van Natuurgebied de Maashorst.

www.veghel.nl|www.schijndel.nl|www.sint-oedenrode.nl

Het Groene Woud ligt in het hart van Brabant, in de stedendriehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. In totaal kent het gebied 35.000 hectare. Nationaal Landschap Het Groene Woud is zo bijzonder dat het niet in een paar woorden te vangen is. Een uniek gebied, bedoeld om te beleven, te ervaren en van te genieten. Een gebied waarin mens, toerisme, recreatie en natuur elkaar prachtig aanvullen en in balans zijn.

www.hetgroenewoud.com

Natuurgebied De Maashorst ligt in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden en met 3.500 hectare aan pure natuurpracht is het een echte uitdaging om te ontdekken. Natuurgebied De Maashorst biedt u een bijzonder gevarieerd natuur- en cultuurlandschap. Het verrassende groene hart van Brabant trakteert u op prachtige bossen en heidevelden, indrukwekkende stuifduinen, vennen, weiden en spannende kronkelbeekjes. Kom ook genieten van deze afwisseling in flora én fauna. De dieren verheugen zich op uw komst!

www.demaashorst.nl

Bezienswaardigheden

st Antonius molen Eerde
website
koffie & thee schenkerij Vlagheide
website
de Rooise wijnboer
website
Winery en Herbs
website
Miss Hyacinth, pluktuin en high tea
website
schaapskooi Schijndel
website
kasteel Heeswijk-Dinter
website
cathedraal Sint-Jan in Den Bosch
website

Uitstapjes met kinderen

Mamyloe: Uit met kinderen in en rond Den Bosch!
website
kinderboerderij en speeltuin Kienehoeve
website
Hullie speelboerderij
website
overdekt zwembad Veghel
website
overdekt zwembad st Oedenrode
website
overdekt zwembad Schijndel
website
golfslagbad Oss
website
indoor en outdoor speelpark Dippie Doe
website
recreatieplas Aquabest
website
dierentuin en speeltuin Bestzoo
website
Dino en Oertijd museum Boxtel
website
dierenpark en speeltuin Dierenrijk
website

Wandel en fietsroutes

Het Bos in; gezinswandeling met DOE-opdrachtjes door de mooie bossen van Eerde
route bij de receptie te verkrijgen
Fiets- en wandelknooppunt de Meierij: Beleef de gastvrijheid van de Het Groene Woud
website en routes
Ommetje Eerde, ontdek het natuurschoon van Eerde
route bij de receptie te verkrijgen
Landkunstroute Veghels Buiten: Landkunsttentoonstelling ten zuidoosten van Veghel, naast het Aa-dal
website en route
De Drie Molenfietsroute Keldonk-Eerde-Dinther: Mooie fietstocht langs drie unieke molens
website en route
Market Garden wandelpad: Historische wandelroute in de voetsporen van onze bevrijders
website en route

Mountainbike routes

MTB-netwerk Het Groene Woud: Zes mountainbikeroutes door de Meierij die onderling verbonden zijn
website en routes